Grupp: Huvudforum

Emotra

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-22 21:00:01

Emotra har från det jag köpte in mig utvecklats till ett av de mest spännande case jag varit med om. Från början köpte jag för att Emotras upplägg liknade CLS och att värderingen var så ohyggligt låg. Nu har jag hunnit läsa på och sätta mig in i caset ordentligt och jag tycker faktiskt att värderingen är lägre nu än när jag började köpa. En motsägelse jag vet men allt eftersom jag insett vad Emotra redan uppnått och hur stor marknaden är så känns det så. Värderingen idag ligger på drygt 50 miljoner.

Marknadspotentialen är 20-25 miljarder årligen och efterfrågan på en objektiv metod inom suicidalprevention är enorm, sjukvården världen över skriker efter något liknande. Medan det forskas och läggs miljarder på utveckling av cancermediciner och hjälp/bot för stroke, diabetes osv så har det inom suicidalpreventionen inte hänt något av vikt på 20 - 30 år.

Efterfrågan från vården, kriminalvården, socialtjänsten osv är mycket stor. För en närmre förståelse för behovet och efterfrågan på Emotras lösning rekomenderas att titta på videon från Aktiespararnas analyskväll aktiespararna.media.fnf.nu/17/stora_analyskvallen_i_goteborg_2013/

och lyssna på vetenskapsradion i P1:s program om just de stora problemen med suicidalprevention världen över sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=412

I programmet berättas att WHO i år gjort suicidalprevention till ett prioriterat område och att resurser och fokus ska läggas på detta.

Vidare bärättas bla:

-Det största problemet idag för att minska självmord är inte att vi inte vet hur de ska behandlas utan att patienterna inte upptäcks.

-Det finns mycket stora forskningsframsteg vad beträffa behandling av svåra psykiatriska sjukdomstillstånd som ligger bakom de flesta självmord men tyvärr uppmärksamas de allra flesta av dessa personer inte i tid.

-Det finns för lite kunskap och resurser på arbetsplatser som primärvården, socialtjänsten, äldreomsorgen, medicinska kliniker, kriminalvårdsanstalter m.m. där det finns många personer som är självmordsnära.

-Bakom varje fullbordat självmord finns omkring 10 självmordsförsök och 100 individer som funderar på självmord.

Emotra har redan behandlat över 1000 personer i 12 olika studier, alla med lyckade resultat. Varje ny studie stödjer resultaten i de tidigare studierna. Läs om dessa här:

www.scribd.com/doc/161750999/Kliniska-Studier-Av-Hyporeaktivitet-Fram-Till-i-Dag

Där den största studien i Tyskland nu i somras publicerades i Journal of Psychiatric Research.

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N2006912&fromPage=newsModule

Emotra har även, vilket är mycket ovanligt fått skriftligt stöd och erkännande av 12 dignitärer inom området:

emotra.se/vetenskaplig-bakgrund/

På listan finns bla Finn Bengtsson som sitter i riksdagen för Moderaterna, detta är anmärkningsvärt och något jag inte sett tidigare.

Emotra ska lansera metoden hos 15 Key Opinion Leaders först, dessa ska genomföra egna studier och fungera som ambassadörer för metoden. Emotra har redan slutit avtal med 2 st key opinion leaders(KOL):

emotra.se/wp-content/uploads/2013/08/Pressmeddelande-från-Emotra-20130828.pdf

emotra.se/wp-content/uploads/2013/09/Pressmeddelande-från-Emotra-20130913.pdf

Alla 15 KOL ska vara avtalade och klara redan i början av 2014 vilket innebär att de 13 resterande avtalen lär presenteras i PM i en strid ström resten av året.

Utöver dessa 15 KOL så avser bolaget att börja sälja produkten till övriga intressenter när ungefär 5 KOL är igång. Detta bör vara ett faktum redan i år om man ser till ovanstående plan och i senaste PM:et om ny internationell hemsida så bekräftar Emotra att de redan nu har fler intressenter än de 15 KOL.

"Emotra är inne i ett dynamiskt skede. Omfattande kliniska utvärderingar förbereds. Avtal tecknas med ledande kliniker på olika marknader i Europa. Diskussioner förs med ett ytterligare ett antal som uttalat intresse att vara tidigt ute med att testa den nya tekniken."

Som ytterligare bekräftelse på detta och även som en ytterligare trigger för aktieägarna så avslöjar den nya hemsidan att CE-märkningen ska vara klar redan i år, Q4.

Jag har utöver Emotra dessa bolag i min depå:

CLS - börsvärde 265 miljoner.

C-Rad - börsvärde 350 miljoner

AroCell - börsvärde 185 miljoner

Medfield - börsvärde 185 miljoner

Emotra har alltså nu ett börsvärde på drygt 50 miljoner men jag räknar kallt med att de ligger runt en värdering som mina andra innehav inom kort. Tror faktiskt de kan vara där redan i år.

C-Rad kan man inte jämföra med men de andra innehaven kan man mycket väl använda som måttstock även om man såklart kan jämföra bolag rakt av..

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.